Podpořte tento projekt v soutěži o Realitní projekt roku 2018

Viladům Slunné údolí

Unikátní projekt viladomu Slunné údolí je zasazen do klidné části Líšně na ulici Ondráčkova. Představuje atraktivní bydlení s dobrou dosažitelností středu města, občanskou vybaveností a přitom v těsné blízkosti Mariánského údolí.

Viladům disponuje celkem devíti bytovými jednotkami o dispozicích 1+kk, 3+kk a 4+kk. Celý komplex je pomocí jedinečné architektury opticky rozdělen na několik částí, čímž vznikají mezi jednotlivými byty vnitřní dvory a atria. Díky tomu mohou rezidenti nerušeně relaxovat v soukromí vlastních teras a užívat si výhledy do zeleného okolí. Při výstavbě klademe velký důraz na ekonomickou stránku domácnosti, proto jsme věnovali důkladnou pozornost využití nejmodernějších materiálů a technologií. Objekt se tak může pyšnit kvalitním zateplením bytů, podlahovým vytápěním v celém bytě včetně TUV, které bude zajištěno pomocí tepelného čerpadla vzduch/voda, hliníkovými okny s trojskly nebo kódovými zámky.

 

Viladům očima architekta

Viladům Ondráčkova je moderní bytový dům, který vznikne na místě původní restaurace U Rytíře v proluce mezi řadovými rodinnými domy v Brně - Líšni. Pozemek je umístěn v prudkém jižním svahu, vznikne zde celkem 9 bytů. Nový objekt bude opticky členěn na několik samostatných částí, mezi kterými jsou navrženy terasy a zelené střechy tak, aby každý byt měl své nerušené výhledy a soukromí. Střechy jsou navrženy jako šikmé pultové a budou v celém rozsahu ozeleněny. Zelená střecha zadržuje dešťové vody, snižuje přehřívání konstrukcí a prašnost v létě, přispívá k lepší tepelné izolaci v zimě a má pozitivní psychický dopad na obyvatele. Dům má vlastní garáž v podzemním podlaží. Topení v bytech bude teplovodní podlahové, velkými prosklenými plochami na jih bude dům „přitápěn“ sluncem. Konstrukce domu bude železobetonový skelet s keramickými izolačními stěnami, okna budou plastová s trojskly.

 Ing. arch. Ludvík Křenek, Atelier ALBATROS

 

Co na projekt říká projektová manažerka Markéta Pavlunová?

Na projektu se mi líbí dispoziční řešení objektu, které důmyslně propojuje interiér s exteriérem. Nabízí tak klidné a ničím nerušené prostory v soukromí, které jsou navázané na společenskou nebo intimní část bytu. Vnitřní uspořádání bytů je díky zapojení teras velmi různorodé, ale každý byt je vyřešen do detailu s výbornou návazností jednotlivých zón. Projekt bych doporučila klientům, kteří mají zájem o bydlení v dosahu přírody.